Med ansvar för att helheten ska fungera.

WJOS Reklambyrå


Behovet: Reklambyrån WJOS kontor i Uppsala hade länge köpt lokal support av sina Mac-datorer och en PC-server. Kostnaderna var höga och det hade inte fungerat så bra med en blandmiljö. Några av delägarna på byrån hade tidigare anlitat Dicom när de arbetat på andra byråer och vill ha samma goda support nu. Dicom blev till en början inkopplade för att serva Mac-datorerna.

Lösningen: Kostnaderna för att ha två IT-leverantörer var höga och det blev onödigt krångligt. Dicom blev WJOS nya IT-partner och ersatte en komplex och gammal blandmiljö med en modern miljö med Mac-datorer, Mac-server, en ny brandvägg och Dicoms Distansbackup. Allt fjärrstyrt från Dicom i Stockholm.

Efter förändringen kunde WJOS se att supportkostnaderna hade sjunkit rejält/med nästan 80 %.  Dicom har även bytt ut mailservern till en mailtjänst på nätet.

Effekten: Den komplexa och gamla blandmiljön med skyhöga driftskostnader har ersatts av effektiv drift och support. Med Dicoms Distansbackup, Distanssupport och Hosted Mail har Dicom fått ett totalansvar som gjorde att kunden skar ner sina IT-kostnader drastiskt.

Eftersom allt nu är samlat hos Dicom och sköts fjärrstyrt, går service och support snabbt.  Dicom har lång erfarenhet och förståelse för blandmiljöer. WJOS har ingen egen IT-personal, därför hjälper Dicom även till med inköp, installation och support, både av hård- och mjukvara. 

Resultatet har blivit att WJOS nu har ett stabilare IT-system, billigare drift, snabbare support och färre stora återkommande investeringar. 


WJOS är en reklambyrå med kontor i både Stockholm och Uppsala.

– Vi har fått en mycket bättre IT-miljö sedan Dicom fick ansvaret för helheten, säger Robin Ramsell, IT-ansvarig WJOS reklambyrå.