Effektiva digitala flöden


     

Automatiserade flöden - jobba mindre, få mer gjort

I all slags dokumenthantering, men särskilt i digital mediaproduktion stöter man på delar av, eller hela flöden som är repetitiva. Det kan gälla pdf-generering, korrekturhantering, översättning, filkonvertering, preflighting, publicering till olika kanaler, sociala medier, inleverans och distribution av digitalt material osv. Det finns stora vinster att göra i tid och pengar om detta automatiseras. I dag finns kraftfulla standardverktyg tillgängliga som kan skräddarsys i detalj efter behov.

Datorer är inte smarta, men de gör det de blir tillsagda, gång på gång, medan vi människor snabbt tråkas ut av monotont arbete. Många kreativa medarbetare sitter fast i jobb som lika gärna kan utföras automatiskt, i stället för att uträtta något som skapar verkligt mervärde.

Vi använder gärna välkända standardprogramvaror som alla är plattformsoberoende, snabba, beprövade och brett använda verktyg för att bygga arbetsflöden. Samtidigt är de unikt anpassningsbara och kan knyta ihop funktioner från andra program. Tillsammans täcker de hela skalan från enkel pdf-generering till komplexa produktionssystem. Skalbart och skräddarsytt är nyckelorden

Från bildbank till DAM

Den digitala översvämningen måste hanteras. Bilder, film, dokument av alla slag måste bli sökbara och snabbt åtkomliga, så att inte mängder av tid kastas bort på onödigt letande. Dessutom ska det vara lätt att göra materialet tillgängligt för dem som behöver det, när de behöver det. Det spelar ingen roll om det är en bild, en PDF, ett Worddokument eller något annat. Ett modernt DAM-system ska också kunna integreras med övriga system som används i en organisation, så att inget behöver dubbellagras vare sig det är för webbens behov eller något annat.


Moderna DAM-system kan detta och mycket annat. Några system är bäst på arkivering och distribution, medan andra lutar mera åt produktionsstöd. Dicom Göteborg (Trifolium) har stor erfarenhet när det gäller planering, installation och anpassning av DAM-lösningar. Dicom är bland annat certifierade på Cumulus från Canto, Elvis från Woodwing och Qbank från Qbank. Det finns många möjligheter till integration med andra lösningar. T.ex. web-to-print, PIM-system, CMS-system, E-handelssystem.
Kundreferenser

Vi har många nöjda kunder som vi hjälpt med att effektivisera verksamheten med hjälp av våra lösningar och vår kompetens inom området.


Läs mer om våra referenser här

Vill du veta mer?
Kontakta Dicom Göteborg på på telefon 031-7035600. 

WW
Dicom är svensk partner till WoodWing och deras smarta programvaror för flerkanalspublicering, strukturerade arbetsflöden och DAM-system.
WoodWing Software, är en ledande leverantör av cross-media publiceringslösningar.


Canto

Dicom skapar lösningar för Digital Asset Management i alla skalor med hjälp av Cumulus. 
Cantos DAM-system Cumulus är världens mest spridda lösning för hantering av digitala bilder och dokument med över 14000 installerade servrar och fler än en miljon klienter.


Enfocus
Enfocus är specialiserat på utveckling av verktyg för automatisera arbetsflöden i den grafiska industrin och automatiserade preflight kontroller av PDF-filer för leverans.

Twixl media

Twixl Publisher är ett verktyg för att på ett enkelt och prisvärt sätt skapa appar för surfplattor och telefoner. Publiceringen av apparna till Apples App Store, Google Play butik eller Amazon Appstore är lätt. Verktyget är smidigt och intuitivt och ingen kodningskunskap krävs.

2imagine
2imagine har utvecklat lösningar för web-to-print, som effektivt hanterar t.ex marknadsmaterial med kontroll över varumärket. Dela och redigera Adobe InDesign-dokument i en vanlig webbläsare. Bara att ladda upp Adobe InDesign-dokumenten sedan kan användarna skapa, redigera, översätta dokument och exportera dem för att skriva ut (högupplösta PDF), webb eller till en iPad publikation.

65bit Software
65bit Software är specialiserat på utveckling av högkvalitativa plug-ins för Adobe InDesign och InCopy.
Med lösningen EasyCatalog kan man importera data från t.ex PIM-system rakt in i AdobeInDesign. EasyCatalog påskyndar dramatiskt produktionen av kataloger, prislistor, broschyrer och kataloger.

1io
1io:s lösning one2edit är en web-to-print lösning som gör det enkelt att hantera, redigera och översätta InDesign-dokument på nätet. WYSIWYG redigering direkt i en webbläsare. Enkelt att skapa effektiva web-to-print arbetsflöden. Gör det möjligt att kontrollera åtkomst till alla varumärkeselement inom layouter.

Qbank
QBank är ett helt webbaserat Digital Asset Management (DAM) system, som effektiviserar arbetet med marknadskommunikation.
QBank kan integreras med flera olika system och lösningar. QBank har hundratals kunder och hundratusentals användare världen över. Med QBank undviker du att fel material används på fel sätt. Det stärker förstås både kommunikation och i förlängningen ditt varumärken.

NeptuneLabs
FSI Viewer + FSI Server från NeputuneLabs är ett verktyg för att presentera bilder på din webbplats i full HD-kvalitet.
Verktyget används av många stora företag med e-handelslösningar, för att kunna presentera bilder på bästa sätt. FSI produkter kan integreras sömlöst i befintliga webbplatser och content management system.